21 april 2011

11 timmars effektivt arbete.

Gick och la mig under matchen för att jag var så jävla trött. Somnade ganska fort. Väcktes av Ida vid halv två då hon och Jocke skulle lägga sig. Så jag satte mig och kollade Fb för en sekund med Johan vid min sida, sedan blev jag sittandes med honom till klockan blev halv fem. Men vi har alltid kul när vi blockerar datorerna på nätterna. Vaknade efter fem timmar. Vi dukade fram lite frukost vid elva. Samtidigt som vi äter ringer BroGripen. Suck, Ida blev lite halvt hysterisk och berättade sedan för oss att det kommer att bli en visning på lägenheten i nästa vecka. Vilket innebär att vi bara har ca fyra dagar på oss att fixa och dona med allt. Hysteriskt ringer vi till städfirmor, men ingen har tid för oss! En sak i taget tänkte vi, så vi åt upp och organiserade oss lite och röjde även upp en del i lägenheten här.

Hannes som anlände igår kväll hjälpte till med minibuss, som för övrigt var skitball! Åkte till lägenheten och började packa ner alla böcker som fanns kvar, vilket var två fulla hyllor. Sedan började vi bära ner alla lådor till bussen, vilket var fem fylla bokhyllor! Även köksmöblerna och en bokhylla. Iväg till Ida och Jocke, ut med alla lådorna, in i bussen igen och fortsatte att packa in. Nockes gamla soffbord och soffan som ska ner till Lund imorgon och alla Emelis lådor och blommor som hon ska ha till Berlin. Sedan efter en pizzastund så fixade och donade vi lite, tog ett bloss, sedan begav sig Hannes och Emeli iväg på utflykt med Ikas. Ida och jag började röja och strukturerade upp alla lådor och saker. Albana kom över med Albin och hjälpte oss att skura fönsterna i vardagsrummet. Sedan blev det städning. Hela köket har vi flyttstädat, Under, bakom, på och i. Vim, Guds gåva till mänskligheten. Efter att vi slitit i köket med tandborstar och svampar, trasor och stegar så gick vi på mammas sovrum också. Tvättade alla väggarna, putsade fönstret och skurade elementet och alla listerna. Golvet tar vi vid ett senare tillfälle. Även klädkammaren skurade vi. När klockan blev nio och solen gick ned så hade vi fått i oss tillräckligt med PowerKing för att hålla igång halva natten. Så vi satte igång med gästrummet, som för tillfället är ett avlastningsrum med saker på precis hela golvet. Pack pack i lådor. Strukturerade upp hela det rummet också. Sedan kändes det som att vi lät så mycket och det ekade otroligt. Plus att grannarna hade lagt sig. Så vi plockade ihop det värsta, tog tag i soppåsarna, släckte och gick ut.

Nu har vi kommit hem, hunnit få av mig de då nytvättade strumporna, som inte är så färgglada längre, mest svarta, och smort in mitt ansikte och mina händer. Mycket efterlängtat ska jag tala om! Det sög som en svamp! Ska köra ett varv till innan jag lägger mig. Nu har Ida och Emeli kollat på lite kort här bakom mig. Ida ska lägga sig nu, Emeli står fortfarande i en låda med foton, Hannes tittar på tv. Johan och Jocke sitter vid datorn. Det känns som en skön kväll. Och det var skönt att bara vara två i lägenheten de senare sex timmarna, utan att prata så mycket. Hinna tänka lite själv. Låter ganska konstigt. Men både Ida och jag ser städning som något roligt och en typ av terapi. Ja, alla är vi väl olika.

Imorgon blir det lite sovmorgon kanske. Sedan en stadig frukost. Sedan ska jag säga farväl till Emeli och Hannes som åker till mormor och morfar. Och de ser jag inte förens till sommaren när jag själv kommer ner till Berlin. Ida och jag ska fortsätta i lägenheten. Egentligen skulle vi åka till tippen, men det är inte öppet imorgon, så det får tyvärr vänta ända tills på tisdag. Men vi ska se till att få allt gjort till söndag så att jag kan få så många dagar i skolan som möjligt nästa vecka, för vardagen har jag saknat kan jag säga! Men Ikas ska till veterinären på tisdag och Ida måste ha mitt kort, så jag åker till Skolan på måndag med Mikael och mina prylar, sedan tillbaka på kvällen eller på tisdag för att ta tillbaka mitt kort och fixa lite extra i lägenheten, som jag behövs till visningen eller något. Sedan åter till skolan.

Vilken dag! Väldigt effektiv! 11 timmar, helt otroligt! Go, PowerKing, go!
Nu är jag riktigt mör i fötterna och huvudet, ryggen, axlarna.
Dags att sova, som sagt, ny dag imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar